Всеки родител иска да даде най-доброто на детето си - от най-хубавите играчки до най-качествената храна. За съжаление обаче, повечето от нас са попадали на хранителни продукти с лошо качество, дистрибутирани на българския пазар. Разбира се, правилната реакция в такива ситуации е да информираме контролните органи, за да може те да вземат мерки и не се случи друга майка да купи нискокачествена храна за своето дете. За жалост, както при всяко нещо, свързано с държавната администрация в страната ни, и тук не е съвсем ясно къде трябва да се подаде сигнал за съмнения и нередности, свързани с хранителни продукти.

За удобство на всички будни граждани наскоро стартира интернет платформа за подаване на сигнали, свързани с тези проблеми, и вече е възможно да го направите само с няколко клика в сайта на Сдружението за достъпна и качествена храна ето тук: https://zdkh.bg/.

Там можете да подавате сигнали за нередности свързани с продукти продавани в магазинната мрежа, веригите, пазарите и други места за закупуване на хранителни продукти.

 

......................................................................................................................................

За да участвате във всички интересни теми, касаещи съвременната мама, влезте във Фейсбук групата Майките на София.