SoFest в Кино Кабана, НДК през 2022 включва базар и дневна програма и за малките посетители. Ето поканата за събитието от организаторите:

"Дневната програма на SoFest 2022 ще предложи активен културен живот за малките си почитатели и техните родители, с подбрана програма.

Фестивалът ще осигури условия за привличане, насърчение, развитие, активно участие и изява на млади и бъдещи творци.

Програмата включва ателиета, работилници, обучения и други инициативи подпомагащи творческия капацитет на детската и младежка публика. Гарантираният, ежедневен свободен вход до всички тези занимания ще даде възможност на подрастващата аудитория да разкрие артистичната си страна и да се образова в различни науки.

Деца и младежи ще могат да свирят на инструменти, да танцуват, пеят, рисуват, да правят фокуси, научни експерименти, да се научат да програмират, да правят роботи, да разберат повече за флората, фауната, разделното хвърляне на боклук, опазване на околната среда, ще открият, че математиката може да бъде забавна, ще спортуват и още, и още.

Акценти в дневната програма на SoFest 2022 са:

- Куклен спектакъл „Магазин за приказки“ от Яна Борисова;

- “Научно шоу“ с Явор Денчев;

- Концерт на Жени Кринчева;

- Концерти на детски вокални групи “Палавите ноти“, “ Звездолет“, "Мики Маус" и ученици от Национално музикално училище "Любомир Пипков".

Под мотото „КОД: Отговорни заедно“ специално участие, с различни дейности и ателиета ще вземат Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите съвместно със Съюз на пивоварите.

Фестивалът има и своята благотворителна кауза за 2022 година. Подкрепата ще изкажем към Театрално студио "Смехурко" с ръководител Цвете Лазарова. В момента в школата се обучават 65 деца, разделени в 4 възрастови групи. Всеки, който иска да ги подкрепи може да го направи чрез дарение по банков на:

Сдружение Надежда - ЦРД
Общинска банка АД
IBAN: BG12SOMB91301021485801
BIC: SOMBBGSF
Основание: Дарение за Театрално студио "Смехурко".

По време на дневната детска програма в „Кино Кабана“ ще се проведе и SoFest базар на български и балкански производители, които в основата на своята дейност са поставили чистата храна, здравето и качеството за децата и семейството и представят свои авторски произведения.

Дневната програма на фестивала ще е с вход свободен - на 17-ти и 18-ти юни от 09:00 ч. до 17:00 ч. и на 19-ти юни от 12:00 ч. до 17:00 ч.
Очакваме ви!"