Лятото е все по-близо, а с вдигането на температурите дрехите и аксесоарите стават все по-малко и по-леки. Разбира се, че и гримът трябва да е в унисон с тях. Летните месеци се характеризират с по-лек и по-свеж грим. Но как да скрием несъвършенствата на кожата без помощта на тежката пудра? Ние ще ти подскажем в следващите няколко абзаца.

Понеже козметичната индустрия се развива с бързи обороти, а пролетта е перфектният момент за подмяна на съдържанието на несесера с гримове, ние решихме да ви запознаем с BB, CC и DD кремовете, защото знаем, че е най-трудно да открием крем за лице, подходящ за конкретния тип кожа. Затова би било добре да знаем за какво се използва определения козметичен продукт и дали от него се нуждае кожата ни.

BB крем

Абревиатурата BB крем идва от "beauty balm" и означава балсам, който скрива несъвършенствата. Той се появява за пръв път в Корея и бързо се позиционира на световния пазар като алтернатива всички продукти за лице. В лицето на BB кремовете ще намерите продукт, който е едновременно хидратант, серум, основа и фон дьо тен. Ролята на BB крема е да прикрие недостатъците на кожата и е перфектният продукт за хора, които не желаят да слагат "тежък" грим, защото текстурата на крема е лека и нежна и, за да покриете напълно лицето си, няма нужда да поставяте дебел слой от него.

BB кремовете съдържат антиоксидати, хиалуронова киселина и други вещества, които забавят стареенето. Също така те хидратират кожата и по този начин й придават свеж вид. Но понеже формулата на BB кремовете съдържа и масла, те не са подходящи за дами с мазна и акнетична кожа. Но козметичните компании са се погрижили и за хората с проблемна кожа на лицето и вече на пазара съществуват и BB кремове, специално създадени за мазна кожа.

CC крем

Съкращението за “color correct” означава крем, чиято основната цел е да скрие петната. CC кремовете са естественото продължение на BB кремовете, но имат по-добра покривност и скриват всички несъвършенства на лицето, като придават усещане за гладкост на кожата и за кожа без недостатъци, затова е и отличен заместител на фон дьо тена. CC крем успешно се бори срещу акне, белези и хиперпигментация, червеникавия оттенък, петна и всички други несъвършенства на кожата на лицето.

DD крем

В буквален превод абревиатурата му означава дневна защита - "daily defense". Този тип кремове съдържат слънцезащитен фактор и предотвратят загубата на влага от епидермиса, като създават предпазен слой върху кожата на лицето. Основната цел на този продукт е да защити епидермиса от разрушителното въздействие на околната среда: замърсяване от градската среда и слънчеви лъчи. Този тип кремове изглаждат неравностите и придават равномерен цвят на лицето, също играят важна роля за ежедневното хидратиране на кожата. Но най-основната цел на DD кремовете е да превентират застаряването на кожата. Често текстурата им е напълно прозрачна, но все пак биха могли леко да променят тена на кожата.

Въпреки, че разликите между BB, CC и DD кремовете да в самото предназначение спрямо нуждите на кожата на всяка дама, приликите са в едно - те са бъдещето на козметиката за лице, защото са имат леки текстури, добра покривност, предоставят ежедневна защита на кожата на лицето и са чудесен заместител на фон дьо тена.

Послепис: Ако се чудите защо няма АА крем за лице, ще ви кажем - има! По-известен е като anti-age крем.

 

Споделете ни с коментар кой е любимият ви крем за лице!

......................................................................................................................................

За да участвате във всички интересни теми, касаещи съвременната мама, влезте във Фейсбук групата Майките на София.