За поредна година в Южен парк ще се състои най-голямото Джаз събитие на открито в София. Разбира се, и тази година то ще включва програма и за най-малките.

"А to JazZ Kids се завръща с поредна серия от детски събития, които да зарадват малчуганите. Ще им разкажем какво е джаз под формата на мини концерт "История на джаза”, а децата ще се включат в интересни интерактивни игри и танци. На втория ден ще ги запознаем с етно инструментите, въвличайки ги в игри, които ще ги накарат да свирят и танцуват в ритъма на етно-джаза. Екипът на А to JazZ Kids е подготвил музикални изненади за всички деца, заповядайте!

2-ри юли (събота):

10:30 ч. – 11:30 ч. – „История на Джаза“

Състав: Боби Петров – барабани; Тодор Петков – Тото – пиано; Борислав Илиев – китара; Мартин Велев – бас китара; Атанас Хаджиев – кларинет и саксофон; Иглика Радилова – водещ.

Концертът „История на джаза“ ще резюмира, в рамките на няколко произведения, различните стилове в джаза. Започвайки от Рагтайм и преминавайки през Чикаго стил, Диксиленд, Суинг, Биг Бенд музика, Би-боп и др. Публиката ще премине през историята на джаз музиката, както и през трансформацията, която тя преживява. В края на концерта децата отново ще имат възможност да се включат като гост-музиканти и да посвирят заедно на сцената.

11:30 ч. – 13:00 ч. – Музикални състезателни игри с A to JazZ Kids

3-ти юли (неделя):

10:30 ч. – 11:30 ч. – „Етно джаз за деца“

Състав: Боби Петров – барабани и тъпан; Борислав Илиев – китара; Мартин Велев – бас китара; Живко Василев – кавал; Иглика Радилова – водещ.

В рамките на концерта всеки инструмент ще се представи, обяснявайки спецификата на звукоизвличане, както и ролята му в малък и голям състав. Ще бъдат представени различни джаз стандарти с етно звучене, както и техните версии в стиловете на джаза. Разбира се, ще обърнем внимание на различните размери и тяхното място в джаза.

Накрая всички деца ще могат да се включат, свирейки, танцувайки и играейки в етно – джаз ритъма.

11:30 ч. – 13:00 ч. – Уроци по танци и музикални игри с A to JazZ Kids"