Всички се радваме на изобилието от вкусна празнична храна, но още на следващия ден започваме да се чудим какво да правим с всичките празнични остатъци. Заради красивите боядисани яйца или вкусното печено агнешко е възможно сладкият козунак да остане на заден план и дори забравен да изсъхне в кутията за хляб. За да оползотворите максимално празничните остатъци от храна, решихме да ви дадем няколко идеи как да преработите сухия, стар козунак на вкусен десерт. И макар, че вероятно повечето от вас са се досетили, че е възможно с козунак да направят “бисквитена торта” с крем от нишесте или пудинг или пък просто да го нарежат на филийки, да ги намажат с масло, поръсят с канела и да ги изпекат във фурната, в галерията ни ще откриете няколко рецепти със стар козунак, за които може би не подозирате.

......................................................................................................................................

Прочетете също и След Великден: 17 идеи как да преобразим Великденските яйца във вкусно ястие само за 5 минути.

Тази статия беше вдъхновена от тази тема в нашата любима група: https://www.facebook.com/groups/6242378179136260/posts/7671542556219808/

За да участвате в тази и други интересни теми, касаещи съвременната мама, влезте във Фейсбук групата Майките на София.