Необходими продукти:
- 500 гр. козунак
- 50 мл. портокалов ликьор, смесен с малко прясно мляко
- 250 гр. сирене маскарпоне
- 3-4 с.л. пудра захар
- 400 гр. сметана (200 мл. течна + 200 гр. заквасена)
- 2 броя ванилия
- 300 гр. ягоди
Начин на приготвяне:
Нарежете козунака на филийки и част от тях подредете на дъното на съда съда за готвене (стъклена тава например). Напоете ги с ликьора. Нарежете ягодите се режат на филийки и ги подредете по стените на съда. Направете крем като разбиете сметаната, сиренето маскарпоне, захарта и ванилията с миксер. Изсипете част от крема се изсипва върху козунака и ягодите и след това го покрийте с филийки козунак и така редете продуктите ред по ред. Десертът се оставя в хладилник за няколко часа преди сервиране.