Необходими продукти:
1/2 брой сух козунак
800 мл. прясно мляко
5 бр. яйца
1 и 1/3 ч.ч. захар и допълнително 100 гр. за карамела
1 брой ванилия
Начин на приготвяне:
Карамелизирайте 100 г захар и я изсипете в малка тава. Нарежете козунака на филийки с дебелина 1 сантиметър и ги наредете върху карамела в тавата. Разбийте с миксер яйцата и захарта, прибавете ванилията и млякото. Изсипете смества върху козунака и го оставете да престои около 10-15 минути, за да може козунакът да попие течността.
Сложете да се изпече в друга, по-голяма тава на водна баня в предварително загрята на около 160 градуса фурна. Готовият сладкиш се охлажда добре и се обръща в подходящ поднос.