Необходими продукти:
1 брой козунак
2 броя яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 брой ванилия
1 к.л. канела
½ ч.ч олио
Начин на приготвяне:
Нарежете козунака на дебели филийки. Разбийте яйцата заедно с прясното мляко, ванилията и канелата с помощта на вилица. Потопете всяка филийка за няколко секунди в сместа, но не изчаквайте да се напои напълно, тъй като ако е твърде напоена ще се разпадне при пържене. Пържете филийките в сгорещено олио от двете им страни до златисто. Сложете готовите пържени филийки от сух козунак в чиния, постлана с домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервирайте готовите филийки поръсени с пудра захар, с мед, или със сладко по ваш избор.